Emelt szintű informatika érettségi felkészítő Python nyelven


Kemény fejszébe vágja a fejét, aki emelt szintű informatika érettségit választ, mivel komoly felkészülést igényel. A programozás feladat elkészítéséhez járatosnak kell lenni egy programozási nyelv használatában. Erre több lehetőség is van én mégis a Pythont ajánlom, főleg annak aki kezdő programozó, a legideálisabb megoldás. Amennyiben tetszik az ötlet, megtanítalak Pythonban programozni és hamarosan sikeres emelt érettségit teszel. Akarod?

Mi a Python?

A Python egy általános célú, magas szintű programozási nyelv, melyet Guido van Rossum holland programozó kezdett el fejleszteni 1989 végén, majd hozott nyilvánosságra 1991-ben. A nyelv tervezési filozófiája az olvashatóságot és a programozói munka megkönnyítését helyezi előtérbe a futási sebességgel szemben. A nevét nem egy kígyóról, hanem a Monthy Python csoportról kapta.

Miért érdemes Pythont tanulni?

Nem csak önmagában az érettségi miatt érdemes Pythont tanulni. A világon rengetegen tanulják és használják különböző területeken. A rengeteg rendelkezésre álló modulja segítégével egyszerűen oldhatsz meg különböző problémákat, feladatokat. Foglalkozhatsz utána más nyelvvel is, biztos hogy könnyen átnyergelsz rá, de garantálom, hogy nem fogod annyira élvezni a programozást, mint Pythonban.

Néhány szempont a sok közül hogy miért is érdemes a Pythont választanod:

A tanfolyamról

A tanfolyam kis csoportos (4-6 fő) online foglalkozásokból áll, heti egy alkalommal 3x45 percben. A tanfolyam két részes, az első rész a kezdő kurzus 30 órás, a második a haladó 60 órás. A kezdő kurzuson az alapokkal, a fejlesztőkörnyezettel, az adatszerkezetekkel, programozási tételekkel ismerkedünk meg az általánosan használható módszereken keresztül. Az első kurzus elvégzése után mindenki képes lesz az új digitális kultúra középszintű programozás feladatainak megoldására. Ekkor már láthatod, hogy mennyire áll közel hozzád a programozás és eldöntheted hogy felkészülsz-e a közismereti emelt szintű érettségire a második kurzus segítségével. A második kurzus a Python nyelv sajátosságaival, módszereivel, összetettebb adatszerkezetekkel, azok metódusaival, függvényekkel és az emelt szintű érettségi feladatsorok megoldásaival foglalkozik. Ennek elvégzése után az emelt szintű közismereti informatika vagy digitális kultúra szintjén mindenki képes lesz önállóan a feladatok értelmezésére és megoldására. A tanfolyam díja 2500 Ft/45 perc. További részletek regisztráció és belépés után. Hogyha kérdésed van vagy egyéni felkészítést szeretnél írj nekem üzenetet! A tanfolyam minimum 4 fő jelentkezése esetén indul.