Emelt szintű informatika érettségi felkészítő Python nyelven


Kemény fejszébe vágja a fejét, aki emelt szintű informatika érettségit választ, mivel komoly felkészülést igényel. A programozás feladat elkészítéséhez járatosnak kell lenni egy programozási nyelv használatában. Erre több lehetőség is van én mégis a Pythont ajánlom, főleg hogyha valaki kezdő programozó. Amennyiben tetszik az ötlet, megtanítalak Pythonban programozni és hamarosan sikeres emelt érettségit teszel. Akarod?

Mi a Python?

A Python egy általános célú, nagyon magas szintű programozási nyelv, melyet Guido van Rossum holland programozó kezdett el fejleszteni 1989 végén, majd hozott nyilvánosságra 1991-ben. A nyelv tervezési filozófiája az olvashatóságot és a programozói munka megkönnyítését helyezi előtérbe a futási sebességgel szemben. A nevét nem egy kígyóról, hanem a Monthy Python csoportról kapta.

Miért érdemes Pythont tanulni?

Nem csak önmagában az érettségi miatt érdemes Pythont tanulni. A világon rengetegen tanulják és használják különböző területeken. Foglalkozhatsz utána más nyelvvel is, biztos hogy könnyen átnyergelsz rá, de nem nem fogod annyira élvezni a programozást, mint Pythonban.

Néhány szempont a sok közül hogy miért is érdemes a Pythont választanod:

A tanfolyamról

Információk hamarosan ...